BACCARAT |

bacarrat_logo1000x380Baccarat és la marca francesa de vidre per excel·lència. La seva història es remunta al segle XVIII. Llums de suspensió, llustres, chandeliers, aplics de paret, gerros i cristalleria per a la taula, tot un univers propi de productes en el més pur cristall realitzats per artesans d’elit que atresoren una tradició de segles.

Baccarat es caracteritza per la innovació tècnica constant, l’audàcia estilística i la creativitat. Dissenyadors com George Chevalier, Ettorre Sottsass, Van Day Truex, Elie Top, Andrée Putman, Philippe Starck, Arik Levy, Jaume Hayón, Kenzo Takada o Marcel Wanders, han renovat i renoven la marca amb la seva particular interpretació del món del cristall de Baccarat. Des del Studio Baccarat la signatura concep els seus projectes per a hotels, restaurants i altres espais singulars.

La història de Baccarat és part important de la pròpia història del vidre. Comença quan el rei Lluís XV de França concedeixen 1764 al bisbe de Metz, Louis-Joseph de Laval-Montmorency, el permís per fundar un taller de vidre al poble de Baccarat, a la província de Lorraine. Els primers productes van consistir principalment en miralls, copes i vidres per a finestres fins que en 1816 s’instal·la el primer forn per vidre. Ja en aquesta època la companyia donava feina a més de tres mil persones. Des de llavors Baccarat ha experimentat una evolució exemplar adaptant admirablement en cada període a mercats canviants, superant avatars històrics i creant escola a permanència.

Actualment les seves col·leccions es centren en productes de parament, cristalleria fina i il·luminació d’interiors.

Gunni & TRENTINO és distribuïdor oficial dels productes de Baccarat.

GALERIA BACCARAT |